Nöralterapi Nedir?
Tedaviye dirençli ağrı ve hastalıkların teşhisi ve tedavisine yarayan bir uygulamalardır. Aynı zamanda bu uygulamalarla bedenin kendi kendini tedavi etme yeteneği harekete geçirilerek, tedavi sonrası süreçte daha sağlıklı yaşamanın kapısı aralanmış olur.
Nöralterapi ilk kez Alman hekimlerden Ferdinand ve Walter Huneke tarafından uygulanmış ve geliştirilmiştir. Bu yöntemde lokal anesteziklerden faydalanılır. Her hastanın kendine özgü beden yapısı ve farklı şikâyetleri göz önünde tutularak, hastaya özgü tedavi metotları kullanılır.

Vücudumuzun kendi kendini tedavi etme yeteneği, dengesiz beslenme, işlenmiş gıdalar, bedensel aktivite eksikliği, geçirilmiş ameliyat ve travmalar, çeşitli ilaçlar, kimyasallar, hormonlu besinler, stres, ağır metaller, elektromanyetik kirlenme gibi birden fazla olumsuz uyaran sonrasında kesintiye uğrar. Bazen çok küçük bir uyarı ya da stres, bardağı taşıran son damla olur ve sonrasında bu uyaranla mücadele etmeye çalışan bedenimiz sorunlarla baş edemez hale gelir. Sonuçta vücudumuzun iyileşme kapasitesi bozulur. Modern tıp bazen tedavi etmek yerine bizi sadece ilaçlara bağımlı hale getirebilir. İşte bu aşamada regülasyon tıbbi ile kişinin kendi bedeninde dengeleme yapılarak var olan hastalık ya da fonksiyon bozuklukları dışarıdan yabancı bir madde verilmeden giderilmektedir.
Nöralterapi Uygulama Alanları
- Migren ve diğer baş ağrıları,
- Boyun, sırt ve bel ağrıları,
- Trigeminal nevralji,
- Diz, kalça, omuz ağrıları
- Ankilozan spondilit,
- Fibromyalji,
- Kronik yorgunluk,
- Kronik kabızlık,
- Crohn, Ülseratif kolit, İBS gibi bağırsak hastalıklarının destek tedavisi,
- Kas ağrıları,
- Detoksikasyon (toksin atma),
- Depresyon ve panik atak,
- Vertigo (baş dönmesi),
- Tinnitus (kulak çınlaması),
- Anti-aging (yaşlanma karşıtı) uygulamalar,
- Karpal tünel sendromu gibi sinir sıkışma sendromları,
- Rromatizmal hastalıklar,
- Dolaşım bozukları,
- Fasiyal paralizi (yüz felci),
- Trigeminal nevraji,
- Operasyon sonrası veya zona sonrası ağrılar.
Nöralterapi Nasıl Uygulanır?
Prokain veya lidokain isimli lokal anestezik kullanılır.
Ağrılı bölgeler, omurga zinciri ve hastalığı ortaya çıkaran bozucu alanlara uygulama yapılır.
Bu tedavide amaç, bozucu alanların hücresel düzeyde sebep olduğu düzensizliği gidermek ve hücreleri, yeniden normal çalışmasına döndürmektir. Verilen anestezik madde ile hücrenin elektriksel potansiyeli yeniden düzenlenir, dokuların bozulmuş olan fonksiyonları normalleştirilir.
Ağrı, hoşa gitmeyen duygu durum ifadesidir ve yapılan araştırmalar, ağrı çeken insanların neredeyse tamamının yaşam kalitelerinin belirgin olarak düştüğünü göstermektedir. İnsanları doktora gitmek zorunda bırakan en büyük şikâyet yine ağrıdır. Bilinen bir gerçek de şu dur ki ağrının olduğu yerde normal dışı bir işleyiş vardır ve bu işleyiş ne kadar çabuk normale döndürülürse sakatlık ve hastalık o kadar başarılı tedavi edilmiş olur.
Üstelik tedavisi geç kalınmış veya tedavisi yapılmamış ağrının psikolojik bileşenlerinin de kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyerek ağrı kısır döngüsüne sebep olduğu bilinmektedir. Üstelik kronikleşmiş ağrıda uzun süreli ilaç tedavileri, beraberinde karaciğer ve böbrek gibi ciddi organ hasarlarına da neden olarak kişinin hayatını tehlikeye sokmaktadır.
Seanslar ne kadar sürüyor?
Seansların süresi ve sıklığı tamamen kişinin hastalığına özeldir. Tedavide, kişinin kendi bünyesi ve kullandığı ilaçları da dikkate alınmaktadır. Ancak genel olarak seansların sıklığı iyileşme sürecine paralel olarak azalmakta olup yaklaşık 20 dakika sürmektedir.